Fina berlocker och hängen

Min dotter och jag älskar fina berlocker och hängen, vi går alltid till Panduro när vi är i stan för att handla. Det började egentligen för ungefär tio år sedan när jag var sjukskriven i ett halvår och hade svårt att göra saker som man normalt brukar göra i hemmet. Min rygg hade tagit stryk efter många år på löpande bandet på Volvo bussar, efter tunga delar i monteringen och sneda lyft. De första månaderna efter beskedet om sjukskrivning gick jättebra, förutom att jag hade värk och ont. Jag såg till att vila upp mig framför tv´n de första månaderna utan att ha ett uns av dåligt samvete för att jag inte gjorde nåt ”meningsfullt”. Det var först efter att ha plöjt igenom i princip varenda serie på Netflix, fem stycken stickade tröjor och gud vet hur många böcker, som jag blev uttråkad på riktigt.

Tillverkning av berlocker

Plötsligt kände jag ett starkt behov av att få göra något nyttigt! Och då syftar jag inte på något som har med sallad och grönsaker att göra, nej jag vill tillverka något som jag kunde sälja för att få en morot att hitta på något. Idén kläckte jag några veckor senare när min dotter kom hem från skolan och mycket stolt gav mig ett eget tillverkat armband med pärlor och en berlock i guldmetall. Det var så fint och så personligt! Jag blev alldeles rörd och tänkte direkt att ”sådana här ska vi tillverka och sälja”.

Berlocker och hängen till salu

Jag pratade med min dotter och hon var med på noterna. Vi gav oss iväg till Panduro direkt för att se lite vad dom hade och valde ut en mängd olika pärlor och berlocker samt hängen för att åka hem och testa oss fram. Nu, två år senare så tillverkar vi fortfarande mängder med armband, halsband med hängen och örhängen för att sälja. Bästa terapin!