Volvo tillbehör

När jag var liten hade min pappa en gammal Volvo av modell 145 Express, alltså en herrgårdsvagn där Express helt enkelt var versionen med högre tak. Redan under i början av 1960-talet började grunden att läggas för en nyare version av Volvo som skulle ersätta den omtyckta Volvo Amazonen. Det var väl dags att förnya Volvon med nyare former och design. Jag har själv en gammal Volvo 245 som jag tänkte bygga om till A-traktor för det finns oändliga mycket Volvo tillbehör på marknaden både begagnade och nya så man behöver aldrig oroa sig för att man inte ska få tag i reservdelar.

Volvo duett

Min pappa var väldigt stolt över sin lilla Volvo 145 Express och på den tiden måste den ha varit väldigt lyxig och få förunnat att kunna köpa en helt ny bil. En annan Volvo bil som fått mycket uppmärksamhet och fortfarande får tack vare A-traktorerna är Volvo Duett. Det finns fortfarande de som älskar att köra en gammal Duett och som använder dom för att bygga om till häftiga bilar, allt från veteran-, till racing- till a-traktor bil. Duetten tillverkades mellan 1953-1969 och togs främst fram för de som kände behovet av en rymligare bil. Det var en ingenjör vid namn Erik Skoog som tog fram designen för Duetten.

Billiga tillbehör till Volvo

Jag tror nog att Volvos tillgängligheten och priset för reservdelar och Volvo tillbehör slår de flesta bilmärken. Ska du någon gång bygga om en bil, oavsett om det är för racing, stockcar eller till A-traktor så ska du absolut köpa en Volvo. Eftersom reglerna för bygget av A-traktorer har ändrats sedan ett år tillbaka så kan du i princip köpa vilken modell av bil som helst, stoppa i ett H-reg och ombesiktiga bilen, sedan har du en A-traktor. Det tidigare kravet på dubbla lådor och kapade bakdelar gjorde det svårare att bygga en A-traktor men nu är det bara att handla! Köp Volvo!

Kommentarer är stängda.